Glutenfria kanelbullar - Recept


 
Det här behövs till ca 30 bullar:
100 g smör 
5 dl mjölk
50 g jäst (1 pkt) 
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk kardemumma 
12 dl glutenfri mjölmix + lite mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Pärlsocker till topping
 
Fyllning: (kör jag på ögonmått)
Smör, socker och kanel
 
Ugn: 250°
 
Gör så här:
  1. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills alltsammans är ljummet, cirka 37 grader. Häll sedan spadet över jästen som du har i en bunke. (Smör och mjölkspadet får ej vara varmare än 37 grader) Tillsätt sedan salt, socker, kardemumma och lite av mjölet. Arbeta ihop degen och tillsätt resten av mjölet. Degen ska släppa från bunkens kanter ,då är det färdig. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter under en bakduk. 
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och smöra ut smöret, strö socker och kanel. Nu kan du antingen använda dig av bakformar eller inte. Om du har bakformar så rullar du bara ihop degen till en stor rulle och sedan skär bitar och lägger en i varje form. Gör du som jag gjorde på bilden så rullar du ej degen, utan skär långa bitar och snurrar runt degenbiten, så det liknar en snurra.
  3. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller eventuellt om du redan har bakformar. Låt bullarna jäsa  ytterligare 30 minuter under en bakduk. 
  4. Efter jäsningen, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Sedan skjuts in i ugnen med bullarna! Cirka 6-8 minuter. Bullarna ska få fyn gyllene brun färg. 
  5. Smaska i dig massa bullar, gärna med ett glas mjölk! 
 


Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

2014-01-20, 11:29:11 - URL: http://www.hittarecept.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar: