Glutenfria havre & lingonbullar - Recept
2014-02-13 @ 14:31:00
Länk till inlägget | Foto-Mat | Kommentarer (0)
Länk till inlägget | Foto-Mat | Kommentarer (0)

Igårkväll fick jag en liten kick och gjorde lite bröd. Första gången jag bakar med lingon och det blev väldigt gott.
Detta behövs för att bli ca 15 stycken
5 dl mjölk
50 g jäst
2 msk Fiberhusk
2 msk Fibrex
3 dl havregryn
1 dl lingonsylt
2 msk olja
3 tsk salt
600g (ca 10dl) glutenfri mjölblandning
Gör såhär:
- Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i en bunken genom att hälla mjölken över. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 min.
- Tillsätt Fibrex, havregryn, lingonsylt, olja, salt och nästan alla glutenfrimjölblandning, spara lite till utbakning. Arbete med degen antingen i med elvisp med degkrok eller för hand i ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
- Mjöla bakbordet och arbeta lite med degen, sedan rulla ut till en korv och dela i 15 bitar. Forma bitarna till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, låt sedan jäsa under en bakduk i ca 30 min. Pensla med ägg eller med vatten och strö över havregryn. Grädda mitt i ungen i 10-12 minuter.
- Servera varma med smör och ost!