Glutenfria kanelbullar - Recept

Det här behövs till ca 30 bullar:
5 dl mjölk
1 dl socker
1 ägg till pensling
Fyllning: (kör jag på ögonmått)
Smör, socker och kanel
Ugn: 250°
Gör så här:
- Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm tills alltsammans är ljummet, cirka 37 grader. Häll sedan spadet över jästen som du har i en bunke. (Smör och mjölkspadet får ej vara varmare än 37 grader) Tillsätt sedan salt, socker, kardemumma och lite av mjölet. Arbeta ihop degen och tillsätt resten av mjölet. Degen ska släppa från bunkens kanter ,då är det färdig. Låt degen jäsa i bunken i 30 minuter under en bakduk.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och smöra ut smöret, strö socker och kanel. Nu kan du antingen använda dig av bakformar eller inte. Om du har bakformar så rullar du bara ihop degen till en stor rulle och sedan skär bitar och lägger en i varje form. Gör du som jag gjorde på bilden så rullar du ej degen, utan skär långa bitar och snurrar runt degenbiten, så det liknar en snurra.
- Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller eventuellt om du redan har bakformar. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter under en bakduk.
- Efter jäsningen, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Sedan skjuts in i ugnen med bullarna! Cirka 6-8 minuter. Bullarna ska få fyn gyllene brun färg.
- Smaska i dig massa bullar, gärna med ett glas mjölk!